Iskrigarna


För mig är det här med Djurgården Damhockey något jag gör väldigt mycket med hjärtat. Man gick ned för att fota en match och följa lite, sen dras man in i det hela. Alla härliga karaktärer och all kärlek som finns i laget. För det är väldigt mycket kärlek som det handlar om. Det är inga pengar, det är ingen glamour, det är ett lag med folket runt omkring som driver det här. Det är föräldrar i båset, pojkvänner som skriver matchrapporter, mammor som säljer kakor. Men det är samtidigt Djurgården, det finns en uppbackning från klubben och det finns helt klart en extra kärlek där för att det är ett Djurgårdslag.

Till årets säsong så ville jag skildra tuffheten som finns i hockeyn, visa hur tuffa dom här tjejerna är. De kan bjuda på mycket glädje och skratt. Men ja hockey är tufft och hårt. Det smäller till här och där, det är crosscheckings framför mål, det är tragiska skador och magiska övertidsmål. Ville även göra bilderna unika, så jag såg till att fota alla på sitt egna sätt. Det har varit väldigt tungt och krävande ibland, började i maj, blev klar i augusti, var väl ca 10-15 tillfällen som jag släpade med mig mina 20kg utrustning på ryggen på tunnelbanan för att fota. Tjejerna var ju lediga och många av dem fick ju åka in på sin semester och det är jag tacksam över, men var ju därför det blev så många tillfällen. Till min hjälp har jag haft Angelica som fått agera ljustestare och som hjälpt till med att boka upp alla fotograferingar. Hon har dessutom skrivit alla artiklar som ni hittar på Djurgården Hockey om spelarna inför säsongen.

Även om jag gnäller lite på hur tungt och krångligt det varit, så har det varit fantastiskt att få göra det här, att ha utmaningen i att hitta på nya sätt att fota spelarna, att komma med en idé i huvudet och försöka få den att fungera på riktigt. Att se alla bilderna tillsammans är fantastiskt stort för mig, jag är väldigt stolt över det här och jag är väldigt stolt över detta laget. Hoppas vi ses på Hovet nån gång i vintern när dom spelar. För det är fantastiskt kul att se dem lira.

Lots of love

Johan

Lämna ett svar