Årets första träning

Det finns många premiärer under ett år, en av dessa är årets första träning. Det där tillfället när man får en första anblick av vad som komma skall. Det där tillfället då man gissar vilt på om säsongen ska floppa eller om det ska bli succé. Djurgården är en föreningen under förändring och laget har byggts om rejält, både på spelarsidan och tränarsidan.

Till första träningen så hade Joel sina nya hjälptränare, Dennis Gabrielsson, en gotlänning med väldigt snabba glasögon som senast arbetat på Gotlands Fotbollsförbund, men som även har som merit att han vunnit Island Games med damfotboll. Ny är även Nikos Gkoulios som kommer dubblera och träna båda damerna och herrarnas målvakter. Nikos känner Joel sen tidigare då båda var tränare samtidigt i Frej. När Nikos får höra att Gudbjörg Gunnarsdottir var bäst i ligan förra året så är hans svar att hon ska bli ännu bättre i år.
Under vintern har många spelare lämnat som trotjänaren Alexandra Höglund som hann med 9 år i klubben. Men samtidigt har en hel del spelare kommit in. Till första träningen så saknades 2 av nyförvärven Evelina Findell som är sjuk och Jenna Hellström som inte anlänt till Sverige ännu. Irma Helin var på plats men skulle vila första träningen, Emilia Brodin var tillbaka från sin tunga skada, men vilade från spelövningar. Säsongen börjar ändå med 5 landslagsmeriterade nyförvärv på plats.

För dom som inte sett en av Joels träningar så kan man säga att det här var en klassisk träning av Joel där boll involveras i alla moment och även under uppvärmning så ingår det träning av spelförståelsen. Joel leder träningen på Svenska även om alla inte är helt flytande i språket. Inför spelövning så delas truppen in i offensiva och en backlinje där Dennis tar snacket med backlinjen.

Det mest intressanta under träningen är det avslutande matchspelet där en backlinje får mota anfall. Nyförvärvet från Island sticker ut i backlinjen, Ingibjörg Sigurdardottir(kallad Inga av spelarna) är ett fysiskt praktexemplar och är stenhård som mittback bredvid Sheila. I anfallet får Malin Diaz mycket utrymme och får glänsa, har bland annat en chip över backlinjen som är ren klass. Dagens tyngsta skott kommer dock från Fanny som klipper till från distans och drar den precis utanför.
Så vad kan man dra för växlar från första träningen? Blir det succé eller blir det flopp? Min känsla är att Joel har lyckats värva in väldigt spännande spelare som visade framfötterna på första träningen och han har en ung ledarstab med tränare med mycket energi och värme. Men ett spel ska sättas och laget behöver både bli stabilare bakåt och göra fler mål än förra året. Mycket hängde på målmaskinen Mia Jalkerud förra året, i år så behöver laget ha fler målskyttar. Men kravet på detta lag måste vara att man ska vara med i toppen och kriga om de övre positionerna. Djurgården kommer vara ett lag att hålla ögonen på i år.

All kärlek

Johan

Lämna ett svar