Markus Ljungh – Ett intro

Markus Ljungh
Så vem är Markus Ljungh? Född 1991-01-11 således 23 år gammal när han nu ska göra debut i SHL. Vid första kontakt tänkte jag att han kanske var lite av den tystlåtna typen, men där hade jag fel, han är en öppen och social kille, han är nog snarare mer bara en sådan person som väger sina ord och som tänker en gång till innan han uttalar sig. Jag får intrycket av att Markus är väldigt ambitiös och att han är väldigt harmonisk och mogen. Han är en person som jag gillar och som jag personligen har lätt att prata med.
Träning
Som spelare så är han väldigt allround, lite typisk center, spelar bra åt båda hållen, vet att han själv säger att han vill vara lika bra framåt som bakåt, men han är ändå en spelare som producerar rätt mycket poäng framåt. En spelare som lever en hel del på att han alltid sliter hårt och som har en bra skridskoåkning. Gör inte så mycket spektakulära saker på isen. Det som sticker ut är väl främst hans skott som är väldigt bra.
2-0 Markus Ljungh

Markus Ljungh är lite den typen av spelare som symboliserar Djurgården idag, han är bra på att åka skridskor, han sliter väldigt hårt och han är ung. Det verkar vara en röd tråd genom Djurgårdens trupp.

Om man gräver lite i hans bakgrund så kommer det ju snabbt fram att han är från Västerås både staden och laget. Han var med i TV-Pucken, han fick Guldgallret redan 2011 (Hockeyallsvenskans bästa junior), gjorde debut i Västerås a-lag säsongen 2009/2010. Allt pekade på att Markus var en mycket lovande spelare som många trodde på. Inför säsongen 2012/2013 så gör han övergången från Västerås till Djurgården, en övergång som blev lite diskuterad i media då man var oense om hans kontrakt hade gått ut eller inte.

Markus Ljunghs första säsong i Djurgården var inte en succé, han säger själv att det var en besvikelse att han inte fick visa det han egentligen kunde. Men det var en säsong som var svår för alla Djurgårdare, vi fick inte spelet att stämma och det var svårare än vad man trodde att försöka spela sig igenom en serie där alla krigade som galningar. Att många lag just verkade göra sitt livs match mot just Djurgården var ju inte direkt förvånande, Djurgården är ju ändå Sveriges största klubb rent meritmässigt. En klubb som lever mycket för och på sina fans.
Markus Ljungh

Den andra säsongen 2013/2014 blev dock en revansch för Ljungh, han toppade det första årets 7 poäng rätt rejält med sina 32 poäng och jag kan minnas att han klev fram i viktiga matcher som Rögle borta i kvalserien där han stänkte in ett mål på ren urkraft. Man kunde helt klart se hur han stigit i hierakin under säsongen och att han klivit fram och blivit en viktig spelare.

Nu står vi inför säsongen 2014/2015, säsongen när han ska gå från att vara en duktig Hockeyallsvenska center till att bli en etablerad center i SHL. Det är ju helt klart en spelare på uppgång. Men att ta nästa kliv är ju inte alltid lätt, dock så märker man att det finns en väldigt stor tro på honom i föreningen. Det är många som tror att han kommer klara av att lyfta sig en nivå till.