Profoto AIR-Remote till Sony

Så för ca 1 vecka sen kunde man komma över AIR-remote för Profotos blixtar till Sony. Kan avslöja att jag hängde lite på låset där. Har länge velat leka med just HSS, men när jag skulle börja fota så märkte jag att det inte fungerade alls. Så tänkte förklara lite hur man just får det att fungera med Sony och lite hur man tar en Selfie med Play memories.

Uppgradera allt du har

Börja med kameran, ladda ned senaste firmware för din kamera på Sonys hemsida, jag sökte på kameramodell och firmware, i mitt fall var det 3.30.
Uppgradera dina blixtar, jag har B1 blixtar, firmware för dem hittade jag genom att logga in på Profoto och välja min blixtmodell.

AIR-remote

Din AIR-remote ska sätta i blixtskon såklart, den gamla kunde man bara pressa in så satt den där och så körde man. Men märkte att med den nya TTL-remoten så behöver man se till att ställa in den i oläst läge först, tryck in den i blixtskon, hela vägen in. Sedan lås. Det låter kanske självklart, men jag hade inte satt min remote helt rätt och då blev det ingen bild. Kameran ska stå i WL-mode för att fungera med remote.

Använd remote i kameran

Gå in i menyer, in på apparna, välj imbedded remote. Du sedan anslut kamera via wi-fi inställningar på mobilen och sedan in i play memories
Här kan du sedan ställa in saker, det bästa är att köra en liten delay på utlösaren, samt ställa in raw/jpeg, sedan står kameran på face recogniossion vilket är bra

Lämna ett svar