U19 AIK – Djurgårdens IF

Segerfirande

Djurgården vann idag mot gnaget med 7-3 i U19 på bortaplan. De hade ett äldre lag som var större och mer fysiskt, men vi var snabbare och mer tekniska, vi var även mer taktiska och höll ihop spelet bättre. Framför allt i speeden så märkte man mycket, snabba i djupled och bakåt så hade man snabba spelare som Mikael Jahn som städade på kontringarna.

Tidigt i matchen tog aik ledningen med 1-0 efter en hyfsat billig straff. 1-1 kommer i samma minut 14:e när Samuel Holm krigar på en hopplös boll och blir neddragen. Straffen var inte solklar men klantigt av aiks försvarare.

Efter det så rullar det på rejält, djurgården öser på framåt och man är betydligt bättre, märks mycket på vänsterkanten
där Kevin Deeromram har stort övertag på sin försvarare tillsammans med Fredrik Bergman. Men även i anfallet där Holm hade riktigt vassa djupledslöpningar uppbackad av den tekniska Marre.

Djurgården firar 6-1Ludvig Brandimatri målfirande
Första halvlekens höjdpunkt var när Josef El-Zein gör en dubbel överstegare och fintar bort sin back så att han ramlarJosef El-Zein.Det var lite poetiskt. Slutar 5-1 och när killarna kommer ut för andra halvlek så försöker ledarna hålla dem nere och säga att man ska se det som en helt ny match. Tar ca 2 minuter innan Marre hänger 6-1 och sedan gör även Joel Bylander 7-1 av bara farten. Får en eftersläng efter sitt mål och det borde varit rött där. Aik börjar nu spela väldigt fult och man kör många efterslängar och skriker många svordomar vilket inte alls är tillåtet i U-serierna. Djurgården börjar varva ned, tar ut spelare låter aik få in 2 bollar innan matchen tar slut.

Kan nämna att det var lite 2 olika skolor som möttes även på tränarbänken, Djurgården som har en väldigt humanistisk stil där man som ledare ska lämna så mycket ansvar som möjligt till spelarna och helst inte skrika alls. Mot aiks som är mer den där man instruerar spelarna från bänken hela tiden. Problemet för aik var att man hade fyra ledare med sig som alla skrek på sina spelare och att det blev lite väl mycket negativ kritik mot spelarna, väldigt lite positivt.