Mer kärlek – mindre hat

Måste bara få skriva av mig. Igår så hoppar Berntsen in för en skadad/slutkörd El Kabir. Bakom mig står ett gäng tjejer och killar som inte är nöjda med det bytet, även om Kabir själv bad om det bytet. Deras reaktion på det hela blir att håna Berntsen varje gång han är i närheten. Häckla honom och vara sarkastiska. Jag sitter med hörselkåpor på mig och hör varje ord. Spelaren hör självklart det här med. De skriker även skit till andra spelare som kommer i närheten.

Kan nån förklara poängen med det här för mig? Tror man att spelaren gör en bättre insats av att få höra att folk tycker illa om honom? Nu är inte det här bara de spelarna just igår som man fått höra det här om. Pratade med en spelare för något år sen, som undrade varför han var så hatad, för han kände det varje gång han var på planen. Han förstod inte varför. Sen undrar folk varför spelare alltid lyckas i andra klubbar när dom lämnat oss? Kanske är rätt naturligt när folk hotar och hatar sina egna spelare? Vi har många gånger pratat om hur vi lyckats få motståndare ur rubbning och göra dåliga matcher. Men vi har ännu oftare sabbat våra egna spelare.

Visst man får vara frustrerad och upprörd. Men man måste även ha lite koll på vad fan man säger och gör. Det är ingen slump att spelare som folk hatar på presterar bättre i andra klubbar än stockholmsklubbar. Skriv inte massa skit i affekt på nätet när du är packad, för det du skriver och gör normaliserar hatet. Det flyttar gränser. Vet inte hur många spelare och ledare som blivit hotade inom idrotten. Det är inte ok nånstans.

Jag älskar så mycket av det som finns och görs av supportrar, finns så mycket kärlek och givmildhet, visa gärna mer av det, det är inte en kravlös kärlek, men det ska fan vara en kärlek utan hot och hånande av egna spelare

Lämna ett svar