A99 en första dag

Så i mitt förra inlägg så pratade jag om fördelen/nackdelen att fota med full format. Så varför tog  jag upp det tro? Kanske för att jag länge funderar i den riktningen och ja igår så köptes min första fullformatare. Då jag är en Sony-nörd så blev det A99, finns ju inte så många val just där, så att det just blev A99 var kanske inte så märkligt. Det gick in jäkla mycket studier i det hela och när jag till slut såg erbjudandet på att köpa kameran + batterigrepp + HVL-F60M så slog jag till. Under är de första bilderna tagna vid 1600 ISO precis utanför Scandinavian Photo.

KolingsborgHeavens on fire

Så varför blev det så? Jag kör ju redan Sony och älskar den elektroniska sökaren så det var en stor anledning, men även pga att jag redan investerat en del pengar i Sonys värld. Det smärtar lite att jag tappar fps med ett rätt stort antal vilket inte alls är kul. Men allt annat ska ju vara bättre. Framförallt det här med minskat brus då det plågat mig väldigt mycket när jag fotar.  Nedan är taget vid 4000 ISO och det är imponerande hur bra bilden blir.

Blommor

Så slutligen för att fota det jag främst behövde kameran till, idrott. Fotade hockey igår och det var inte som det brukar vara, fokus funkade väldigt annorlunda och jag missade det många gånger. Ställde in annan fokus och donade, men var nog inte förrän i sista perioden som jag verkligen fick det att landa bättre, kommer definitivt behöva mer träning på det hela. Men jag blev väldigt imponerad av bilderna, de var bra rakt ur kameran och jag kunde beskära dem kraftigt utan att tappa särskilt mycket upplösning. Väldigt imponerad där. Känner mig grymt sugen på att fota nästa match nu. Fotade vid 2000 ISO vilket jag aldrig kunnat göra med gamla kameran.

Sam Lofquist-2 Räddning

 

Lots of love

Johan Sahlén

 

Lämna ett svar