Ett brev till Kevin

Hej Kevin!
Jag heter Johan, vi känner inte varandra, men vi har sprungit på varandra en hel del gånger. Jag är den där fotografen som släpar runt på massa kameror. Men jag är även supportern som älskar Djurgården med hela mitt hjärta. Likt många andra så var matchen mot IFK Göteborg svår för mig. Mitt supporterskap handlar ju i grund och botten om kärleken till min klubb, men på samma gång är jag väldigt glad över att vi inte är aik. Vet att det för oinsatta kan låta lite larvigt med den här rivaliteten, men har man likt mig levt med en identitet som Djurgårdare från att jag var 3 bast så har man fått utstå en del slitningar med just supportrar till klubben aik. Man har fått ta mycket skit genom åren helt enkelt. Det finns ingen klubb i Sverige som väcker sådana här känslor hos mig eller många av mina kamrater. Det är lite som den där jobbiga killen som jag växte upp med på min gata. Vi tävlade i allt, vi var egentligen aldrig överrens, han stod för allt som jag inte ville vara. Jag ville till varje pris vinna över honom för om jag förlorade mot honom i något så skulle han slänga det i mitt ansikte i flera dagar.

När du står där vid straffpunkten i det där laddade och avgörande läget så ställs så mycket känslor på sin spets. Jag vill ju att Djurgården ska prestera och göra mål. Lyssnade man på ljudet på läktaren så var det vad de flesta ville. Men samtidigt så vet man vad målet innebär och det känns inte bra. Jag förstår att folk ville att du skulle missa även om inte jag kände så. Någonstans så ska det ju stanna där. Att vi har delade känslor. Att vi tycker olika. Jag respekterar dem som vill att Djurgårdens ska förlora och att du ska missa. Men du ska veta att jag beundrar dig för ditt mod och din professionalitet när du sätter straffen. Kan man sätta den straffen så har man nerver av stål. I grunden är det något jag tycker att vi ska kräva av spelare att de alltid gör sitt bästa för skölden de bär på bröstet vilket du gör. Dina värderingar är sådana som jag vill att en kapten för vår klubb ska ha.

Efter matchen så märker man på nätet att en del människor är väldigt frustrerade och det går ut över spelare, inte bara dig, men även Sam som också gjorde mål, Pelle som tränare och egentligen alla som är inblandade i Djurgården. De agerar ju i affekt lite som en spelare gör som drar på sig en onödig varning för tjafs. Supporterskap handlar ju om känslor och ja det brister. Personligen tycker jag att det är osmakligt att sitta och hacka på enskilda individer på nätet. Det enda det gör är att göda hat och normalisera häcklandet av spelare. Du ska veta att det var folk som även gick ut och sa ifrån, som säger att det inte är ok att göra så. De som skriver illa menar ju egentligen inte något ont där. Men att folk skriver så flyttar ju gränsen för vad som är ok och i grunden är vi alla supportrar skyldiga till att någon går så långt att de hotar dig. Det är ju samma sak som händer när Ali Khan blir hotad, folk från andra klubbar drar igång ett drev mot honom. Det hjälper inte att stora namn som Hysen ger sig in i det hela. Man får det att vara ok att hata Ali Khan. De IFK-supportrarna som hotar honom har väl fått känslan av att det är ok. Men det är verkligen inte ok. Jag har inte hotat dig, eller skrivit något illa om dig på nätet, snarare tvärtom. Men det är ju någon av mina systrar eller bröder som gjort det och jag blir så ledsen och besviken över det. För jag tror ju på allt gott vi gör och att vi i grunden är Sveriges bästa fans och när något sådant här händer så får ju den självbilden en törn.

Så vad vill jag egentligen säga? Det vet jag knappt själv, för någonstans är jag en sådan där känslomänniska med. Jag skriver detta i affekt med. Men jag vill be om ursäkt för att någon hotat dig och jag tycker det är otroligt tråkigt att du ska behöva utstå hot och hat. Ingen ska behöva utstå det. Jag tycker att du är en otroligt härlig kille. Känns som att du alltid ställer upp och du är fan alltid trevlig och glad. På det så är du en bra fotbollsspelare. Kanske lite futtigt att få höra det. Men jag gillar dig som spelare och människa. Hoppas att allt är ok med dig, så syns vi på lördag igen. Glöm inte att även om någon dåre säger något dumt, så var det jäkligt många som stod upp för dig, redan förra veckan, men även igår när det blev officiellt med hotet. Det finns betydligt mer kärlek än hat.

Lämna ett svar