Internet Gurus som hjälper mig

Ok, så jag är en helt självlärd fotograf, har egentligen inte ens direkt haft någon kompis som hjälpt mig. Jag har hela tiden drivits av min nyfikenhet. Men ibland så tar ju den slut med. Jag menar jag provar testar och kontrollerar. Men ibland räcker inte det. Man behöver hitta information på andra ställen. Vi lever ju idag i internetvärlden, så det är ju rätt naturligt att leta efter information där. En av mina bästa tips är att följa B&H på youtube. Det är väl kanske världens största fotobutik och som en extra service så bjuder de in massa föreläsare som berättar om olika aspekter av fotografering. Det kan vara föreläsningar som enbart är 30 minuter långa, men kan även vara upp mot 2 h långa. Det är helt klart det bästa materialet jag hittat hittills och rekommenderar dem varmt

Deras youtube kanal nedan:

http://www.youtube.com/user/BHPhotoVideoProAudio

Nu till lite mer Sony specifik information. För mig så finns det 2 gurus kring det här, den ena Kurt Munger är väldigt teknisk och nördar ned sig väldigt hårt i detaljer. Jag måste erkänna att jag nog inte ens förstod hälften från början, men med tiden så har de tekniska aspekterna verkligen intresserat mig. Men är man ny och grön, läs då sammanfattningarna, där jämför han även med liknande objektiv. Han täcker upp otroligt många objektiv, dock inte de riktigt långa objektiven. Munger har vad jag sett fotat väldigt länge med Sony, har till och med fotat med Konica/Minolta från början. Så han är extremt kunnig.

http://kurtmunger.com/

Om man istället är sugen på en mer lättsam ton och videos, då ska man vända sig till John Sison, en Australienare som har betydligt mer enkel approach till det hela, inte lika tungt tekniskt, även fast han tar upp de detaljerna med. Personligen så gillar jag att köra lite crossover av dem båda. Så att man får lite båda vinklarna.

http://www.youtube.com/user/JohnSisonPhotography

Om någon av er läser det här och vill ha en annan röst så är ni alltid välkomna att fråga mig på twitter(@juansalenko76)

Lots of love

Johan

Lämna ett svar