Att fota med Sony

Så jag fotar med Sonys kameror och Sonys objektiv, vad innebär egentligen det? Först och främst så är det ett tecken på att jag är annorlunda, jag ses säkert lite konstig av många andra fotografer. När man är på en allsvensk arena så ser man främst fotografer med Nikon, det verkar som Nikon är grejen för sportfotografering. Rätt många av fotograferna äger dock inte sin egna utrustning utan är utskickade av en bildbyrå, främst de stora drakarna Bildbyrån och Scanpix så det är väl bildbyråerna som sätter standarden där. Men det betyder inte att man måste fotografera med Nikon, man ser en och en annan fotograf med Canon och jag har hört talas om att det funnits fotografer som kört med Leica.

Det är inte kameran som gör fotografen, utan är du duktig nog så kan du fota med det märket som passar dig. Men visst sportfotografering sätter en hel del begränsningar. Man måste många gånger klara att fota i dåligt ljus, i värsta fall höga ISO-tal och med en kort slutare. Man talar ofta om att man inte få gå under 1/1000 sekund för att fånga rörelserna på planen. Så går inte det att göra med Sony då? Personligen så tycker jag ju att det gör det, för jag gör ju redan det. Mina bilder håller helt klart bra kvalitet. Även om jag helst skulle vilja uppgradera min utrustning så klarar jag mig helt ok hittills. Jag fotograferar inte ens i fullformat, men det är väldigt få som märker det. Så personligen ser jag inte någon teknisk begränsning för att fota med Sony. Deras utrustning är väldigt prisvärd när det kommer till kamerahus och tillbehör. Dock så är antalet objektiv mer begränsat och de är ofta dyra.

Så vad är den stora nackdelen förutom priset på objektiven? Skulle främst säga att det är den aningen knepiga begagnat marknaden som ställer till det, men den har blivit bättre och med ett världsomspännande e-bay så är det inte så farligt som man tror. En annan nackdel är att en del människor tittar för mycket på ens utrustning och för lite på ens bilder. Man måste alltid kämpa lite hårdare och bevisa för världen att man faktiskt kan fota med ett annat märke än Canikon(canon/nikon). Fast för mig som alltid slagit ur underläge, så är det bara sporrande. Jag vill vara den som är annorlunda och som går min egna värld.

Be yourself is all you can do!

Lots of Love

Johan Sahlén

Lämna ett svar