U17 Derbyvinst mot Hammarby

Djurgården – Hammarby U17

1-0_

Djurgården mötte Hammarby nere på Hjorthagen. Laget var i stort sett ordinarie, men landslagsspelaren Filip Tasic lämnade ett sent återbud. Detta ledde till vissa förändringar i den tänkta startelvan för Jordi Gonzales. Man valde att flytta in Mattias Bouvin i mitten istället för att lira på en kant som det var tänkt. Mattias är dock en väldigt talangfull spelare med en väldigt god teknik, men som ändå spelar ett rakt spel.
Mattias BouvinMattias Bouvin-2
I mitten så hade han främst sällskap av Loeper som låg som en sittande mittfältare samt Yassin som mer låg som spets, nästan som en släpande anfallare.

Det främsta vapnet för Djurgården tidigt i matchen var just innermittfältet som hade mycket boll som passade skickligt mellan sig för att sedan dra iväg stickare på djupet på Ceesay som hade både fördel i snabbhet och spelförståelse mot Hammarbys högerback. Bollarna slogs mellan ytterback och mittback och löpningarna kom i hög fart. Tyvärr hade linjedomaren en väldigt dålig dag och vinkade av just denna kombo alldeles för många gånger, kändes som han inte riktigt hängde med i tempot likt hammarbys backlinje.

>br>

I den 26:e minuten kom dock ytterligare en stickare i djupet och Joseph löpte sig fri och mot hammarbys målvakt så blev det inga misstag. 1-0 var riktigt snygg och man kunde känna lättnaden och glädjen i laget.
Joseph Ceesay
Spelet fortsatte på samma sätt, djurgården sprang i djupled och linjedomaren viftade, vid ena domslutet var Jonathan onside med flera meter och det blev nästan lite komiskt då Hammarbys spelare stod precis vid honom när han stod med bollen.
Yassin
Men ändå skrapade Djurgården fram flera frilägen som en våghalsig hammarbymålvakt avvärjde. Men i den 36:e minuten kom han ut väldigt fel och det smällde riktigt rejält. Förväntade mig friläges utvisning då hammarbys målvakt inte var i närheten av bollen. Men istället så viftade huvuddomaren spelet vidare. Man fick dock bryta spelet ändå, men inte för straff, utan för behandling utav Joseph Ceesay som till slut fick bryta efter den våldsamma smällen.

Djurgårdens spel knyter sig lite och det blir mest krig på mitten mellan lagen. Rätt händelsefattigt tills 45:e minuten när Hammarby får ett riktigt farlig räddning, men där visar Winther klass och gör en riktigt bra räddning.

I halvtid så stuvar Djurgården om lite, Hannes går in centralt och Bouvin går ut på kanten. Men man känner att Djurgården har tappat rytm, man håller upp spelet rätt bra till att börja med, men spelet hackar mer och mer. Hammarby tar över boll och börjar pressa. Djurgården spelar stressat och väldigt slarvigt.

Det luktar lite kvittering, men Djurgårdens backlinje är väldigt skicklig, framförallt Beckman och Willhelm. Men vid bollvinst så spelas slarviga långa bollar istället för att man håller i bollen i laget. Men här visar Jonathan klass, i 83:e minuten så får han bollen och springer sig fri och bombar in 2-0.

Hammarby är nu knäckta och det blir lite fult spel. I den 90:e minuten resulterar det i ett rött kort efter en ful eftersläng.

I stort så får man se det som en rättvis seger där det bättre laget går hem med segern. Djurgården spelar stundtals väldigt underhållande fotboll och Jordi har börjat sätta sin prägel på laget. Man lever mycket på sin snabbhet och sin teknik. Hammarby ska även hyllas för sin ledargrupp som uppträdde väldigt sportsligt.

Startelvan

Winther – Ruben Appelbom, Dennis Larsson, Gabriel Beckman, Willhelm Nilsson – Joseph Ceesay, Willhelm Loeper, Yassin Housni, Mattias Bouvin, Rickard Lindqvist – Jonathan Eklund

Målen

1-0 23:e Joseph Ceesay
2-0 83:e Jonathan Eklund

Lämna ett svar