U19 Bitter förlust mot defensivt ÖSK

Djurgården – Örebro U19

Marijan CosicLudvig Brandimatri-2

Matchen mellan Djurgården och Örebro var en match mellan teknik och fart mot fysisk och defensiv. En match mellan ett lag som gillar att trilla boll och som hade en Kärki i en låg position som styrde Djurgårdens spel med precisa passar. Mot ett lag som helst kröp ihop i eget straffområde och försökte krympa alla ytor.
Aleksander Kärki
Tidigt i matchen gav det ett stort övertag och det kändes som att det kunde bli ännu en överkörning utav ett mindre bra lag. Kärki låg som spelmotor på Djurgårdens mittfält, spelade mycket boll och hade en magisk touch på den. Framförallt så hade han ett väldigt bra utbyte med Marre tidigt i matchen, man skapade många chanser tillsammans där Marre blev en länk till de andra spelarna i laget. Man satte Holm och Jakob El-Zein i frilägen. Men som man inte lyckades förvalta. Vilket skulle visa sig vara kostsamt i längden.
Samuel Holm-3
Framåt så hade Örebro ingenting och det verkade som man hade bestämt sig för att bara spela fotboll åt ett håll idag. Det luktade helt klart utklassning. Men i 45:e minuten så slår Örebro en långboll som Frej bara ska slå undan. Dock så får han en kraftig knuff bakifrån vid detta tillfället och bollen rinner ut till hörna. Detta visar sig vara kostsamt då Örebro lyckas på något märkligt sätt få in 0-1 på hörnan, det är en studsande boll som når Örebros mittback som drar på en riktig strumprullare som på något sätt letar sig in i mål.

Det kändes dock fortfarande rätt lugnt och i halvtid så gjorde Djurgården inga byten, mycket då man knappt hade några spelare att byta in, man hade tyvärr inte ens en reservmålvakt med till dagens match. Men man hade ju ett massivt spelövertag och hoppades väl på att få hål på Örebro.
Men mängden lägen förvaltades inte, man gick runt gång på gång på kanterna, men i Örebros straffområde så var det trångt. Ändå så borde man verkligen gjort mål på de lägen man fick som i 55:e minuten när Josef El-Zein kom in och fick bollen direkt, körde växelspel med glasberg och vaskade fram ett magiskt läge som missades. Eller som i 80 minuten när man blev blåsta på en solklar straff.
Frej Ersa Engberg-2
Djurgården öste på framåt med mer och mer folk och tillslut så straffade det sig, i 87:e minuten efter en hörna så hamnar man 1-1 mot en Örebroare på kontring. Blev nästan lite slapstick över det hela, spelaren drev mot straffområdet och kändes som han tappat läget men drar på ett skott som styrs via Bergman i mål och det blev ridå för hela matchen.

Det som egentligen störde mest med matchen förutom resultatet, var maskandet som skedde från 1:a minuten av matchen. Det hela ska man inte behöva se i ungdomsfotboll. Domaren vägrade konsekvent att varna för detta, inte ens när man sparkade iväg bollar efter avblåsning, eller som i fall där man i örebro vägrade att sparka ut en extra boll som kommit in på planen. Kanske bara är jag, men för mig så blir det bara pinsamt.